| MIMNG szám | Y.01632T |
|---|---|
| Más gyűjteményi szám | JCM 9037, AT 22025, CBS 1926, IFO 1866, MUCL 30419, NRRL Y-6964 |
| Törzs név | |
| Mutáns | |
| Törzs státusza | Type |
| Strain History | |
| Előző név | Cryptococcus kuetzingii Fell and Phaff |
| Típustörzs | Cryptococcus kuetzingii |
| Letevő | |
| Izoláló | |
| Izolálási forrás | fruit of Mespilus sp., Italy |
| Izolálási forrás típusa | plant |
| Korlátozás | Hazard Group 1 |
| Táptalaj neve | NCAIM 0001 - Malt Extract Agar 26°C |
| Megjegyzés |
Fell & Phaff, A.v.Leeuwenhoek 33: 464-472, 1968; Aono, System.Appl.Microbiol. 13: 394-397, 1990 (alkali tolerance); Vancanneyt et al., System.Appl.Microbiol. 17: 65-75, 1994 (GC,CoQ,protein) |
| Irodalom | Stud. Mycol. 81: 85–147, 2015 |