Törzs azonosítás

A Mezőgazdasági és Ipari Mikroorganizmusok Nemzeti Gyűjteménye (MIMNG) vállalja élesztőgomba valamint egyes baktérium és penészgomba csoportokba tartózó mikrobák rendszertani azonosítását. Az izolátumok általában molekuláris biológiai módszerek felhasználásával kerülnek azonosításra. További részletekkel kapcsolatban kérjük érdeklődjön gyűjteményünknél.

Az azonosítás céljára küldött vagy hozott tenyészetnek tisztának kell lennie. Az atkák által megtámadott tenyészeteket, a többi tenyészet megfertőzésének megakadályozása céljából, azonnal megsemmisítjük. Kérjük, adja meg az azonosítandó tenyészet izolálási és tenyésztési körülményeire vonatkozó adatokat, valamint minden további olyan adatot, amely a tenyészet azonosítását elősegítheti. A MIMNG a törzsek azonosítását szigorúan bizalmasan kezeli. Kérjükjelezze, hogy azonosítás után a tenyészetet elhelyezhetjük-e gyűjteményünkben, így mások számára is hozzáférhetővé téve azt, vagy semmisítsük meg. 
A kémcső stb. sérülésének elkerülése érdekében, kérjük győződjön meg arról, hogy a tenyészetet megfelelő módon csomagolták-e be. Postai szállítás esetén a Magyar Posta biológiai anyagok szállítására vonatkozó előírásait be kell tartani. Kérjük vegye figyelembe, hogy a MIMNG semmilyen, 2-esnél nagyobb rizikócsoportba sorolt mikroorganizmust nem tud fogadni.